Sinds eind augustus zijn de woningen in het nieuwbouwcomplex aan het Kerkplein in Raamsdonk...

Verder lezen

Het St. Leo Gebouw is de voormalige katholieke jongens- school en het voormalige katholieke...

U leest nu dit bericht

HET VERHAAL VAN MAGNUS

Het St. Leo Gebouw is de voormalige katholieke jongens- school en het voormalige katholieke verenigingsgebouw. Het beeld van de heilige Leo, afgebeeld als paus met Papal Tiara (driekroon), kruis en bijbel, is in een nis op een draagsteen in de siertoren van de voorgevel geplaatst.

De heilige Leo I was de 45e paus van 440 tot 461. Na zijn dood kreeg hij als eerste paus de titel Magnus (de Grote). Deze bijzondere titel kreeg hij omdat hij onder andere persoonlijk verantwoordelijk was de invasie van Attila de Hun te stoppen in 452. Hij leidde de centralisatie van de Kerk en hij was erin geslaagd als een goed herder, zijn gelovigen te beschermen en ze de ware leer voor te houden. Leo de Grote ligt begraven in de Sint-Pietersbasiliek van Vaticaanstad.

Paus Benedictus XVI, (2005 - 2013) zei dat Leo's pausdom "...was undoubtedly one of the most important in the Church's history."

Het wooncomplex
Voortbordurend op het huidige St. Leo Gebouw en op de belangrijke rol die St. Leo gespeeld heeft voor zijn volgers, is het nu aan het nieuwbouw wooncomplex om hier een mooi vervolg aan te geven.

St. Leo oftewel de eerste Magnus, beschermde zijn volgelingen door bijzondere daden te verrichten, welke veel betekenis hebben gehad voor de verdere toekomst van het geloof. De waarde van dit verhaal gaat verder dan het katholieke geloof. In elke vorm van leven is het belangrijk om van betekenis te zijn voor je naasten, om er altijd te zijn voor diegene die het nodig hebben. Deze symboliek willen we uitdragen met dit wooncomplex.

DE SYMBOLIEK VAN HET BEELDLOGO

Het gebouw naast de St. Leo wordt vernoemd naar de eretitel die paus Leo kreeg na zijn dood: Magnus.

De titel Magnus staat ook symbool voor bescherming en eenheid. Zo is de 'U' van Magnus afgebeeld als abstract schild. Een van de belangrijke eigenschappen van een woning of appartement is dat het bescherming biedt voor de mensen die erin wonen en leven.

Een echt pauselijk iconisch symbool is de Papal Tiara,oftewel de driekroon. Dit is het hoofddeksel ook wel te beschrijven als een pauselijke mijter met drie kronen boven elkaar. Zo ook te zien in het beeld van St. Leo in de nis van het huidige gebouw. Deze drie kronen staan symbool voor de drie bijzondere woonlagen van het wooncomplex. Welke elk zijn unieke uitkijken, sfeer en beleving hebben. De cirkel maakt het logo compleet om de heilige achtergrond van het gebied in Raamsdonk nog eens te benadrukken.

Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie Cookies toestaan